Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk Hecate


Ronald Stalling
Ruige Velddreef ef 125A
3831 PG Leusden
Utrecht

06-14553663

www.praktijkhecate.nl
praktijkhecate@hotmail.com
 
Disciplines:
Colon Hydro Therapie, kPNI, Orthomoleculaire geneeskunde
 
Omschrijving:
Wilt u eindelijk wel eens van uw chronische klachten af, waar u anders de rest van uw leven medicijnen met vervelende bijwerkingen voor zou moet slikken? Weet uw huisarts of alternatief behandelaar het ook niet meer? Komen er bij uw gewicht, na een succesvole afvalronde, na verloop van tijd weer meer pondjes terug dan u er zo moeizaam af had gelijnd?

Misschien is het tijd om eens samen met mij te kijken naar wat uw lijf nodig heeft om zo te kunnen functioneren, dat u zich er helemaal lekker in voelt. Ieder mens is anders. Voor elke vitamine, elk mineraal, element of complexere voedingsstof heeft uw lichaam een individuele manier om er mee om te gaan, net zoals elke mens zijn eigen mix van haarkleur, temperament en lichaamsbouw en andere kenmerken heeft. 

Welkom bij Praktijk Hecate
Ik ben Ronald Stalling, de therapeut achter Praktijk Hecate. Ik ben op een ongewone manier in dit beroep terecht gekomen en oefen het misschien daarom ook op een enigszins ongewone manier uit. Voordat ik therapeut werd, had ik in Delft een ingenieursopleiding Weg- en water bouwkunde gedaan (ook wel Civiele techniek genoemd) met daarnaast een pakket theoretische informatica en daarna heb ik een automatiseringsbedrijf gehad dat applicaties ontwikkelde op het gebied van databases en aansturing van randapparatuur.

Na 25 jaar vruchteloos zoeken naar verlichting voor mijn chronische vermoeidheidsklachten, voornamelijk in het reguliere circuit, vond ik de oplossing in een korte alternatieve therapie, die binnen enkele weken verlichting gaf voor het grootste deel van mijn klachten, bekend onder de naam ME of CVS (Chronisch vermoeidheidssyndroom). Daarna was de keuze snel gemaakt om als therapeut verder te gaan. Intussen heb ik vele opleidingen gevolgd, zij het dat ik gericht was op kennisoverdracht, niet op op diploma-behang, gezien de praktische beperkingen die 25 jaar ziekte nagelaten hadden. Het meest zinvol zijn de opleiding tot klinisch Psycho-neuroendocrino-immunologisch therapeut en de verdieping er na, de studiebiomedische wetenschappen aan de universiteit van Utrecht geweest. Dit verraadt mogelijk al dat ik mijn werkwijze opstrikt wetenschappelijke wijze vormgeef. Geen bioresonantie of andere esotherie dus, hoewel een spirituele levenshouding belangrijk voor mij is.

Wetenschap en natuurgeneeskunde eindelijk op één lijn
Iedereen heeft ook zijn sterke en zwakke punten op het gebied van stofwisseling, waardoor u sommige stofwisselingsprodukten of van buiten komende schadelijke stoffen minder goed kunt uitscheiden. Door uw minder sterke punten te leren kennen, kunt u inspelen op uw speciale behoeften én de specifieke belasting die uw omgeving op u uitoefent. Door die gevoelige punten te ondersteunen, kunt u gericht en efficiënt aan uw gezondheid werken. Daar komen heel wat wetenschappelijke inzichten bij kijken: biologie, fysiologie en biochemie. En dat is nou precies mijn passie.

Als u vragen heeft over gezondheidsklachten, maar u weet nog niet op welke manier u er het beste iets aan zou kunnen doen, dan kunt u mij voor meer informatie benaderen via telefoon of (bij voorkeur) mail. Ik houd ook regelmatig open spreekuur, waarin u vrijblijvend met mij over uw hulpvraag kunt overleggen.

Gerichte therapeutische adviezen kan ik u daarbij niet geven, daar is een uitgebreide persoonlijke intake voor nodig.

Meer informatie of een afspraak maken?
Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn website of mijn telefoonnummer. Voor het maken van een afspraak kunt u mij het beste even bellen. Tijdens behandelingen of afwezigheid staat de voicemail u geduldig te woord. 
Spreek gerust in, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.

Op dit moment is mijn website niet onderhouden, actueel of representatief. Na een meerjarige sabatical om dieper in de medische zee van kennis te duiken ben ik in het voorjaar van 2018 opnieuw van start gegaan, waarvan ik u in de loop van het jaar verder over hoop te vertellen.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

MBOG - Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde